خورش قورمه سبزی بی شک یکی از غذای لذیذ ایرانی است و به شکلی این خورش معیار طباخی هم می باشد و هر کس بتواند این خورش را به زیبایی طبخ کند یک آشپز حرفه ای محسوب می شود. برای طبخ یک قورمه سبزی خوش رنگ و بوی جاافتاده باید حتما نکاتی درخصوص محتویات طبخ آن بدانید. بنابرین با ما همراه باشید تا راه های لعابدار شدن قورمه سبزی و غلیظ شدن آن را آموزش دهیم.
همچنین بخوانید:
فوت و فن های قورمه سبزی جا افتاده و لعاب دار:
- سبزی استفاده شده در خورش قورمه سبزی مسلماً باید بسیار خوب ریز شده باشد و درصورتیکه خرد نباشد هر چقدر هم بجوشد غلیظ نمی شود و لعاب نمی اندازد.
- سبزی ریز شده را به خوبی سرخ کنید تا خورش آب نیندازد و آبکی نشود.
- سبزی سرخ شده را قبل از طبخ خورشت قورمه سبزی با گوشت حرارت بدهید این کار سبب لعابدار شدن خورش می شود.
- سبزی که به منظور قورمه سبزی انتخاب می کنید باید اسفناج و تره هم داشته باشد تا خورش شما را پرمایه کند.اگر اسفناج حاضر نبود از برگ چغندر می توانید استفاده کنید.
- استفاده از گوشت گوسفندی سبب لعابدار شدن خورش می شود.
- حوالی 3 الی 4 ساعت زمان احتیاج است تا خورش قورمه سبزی بپزد و به خوبی لعابدار شود.
- وقتی خورشت شما آبدار شد می توانید با چند قالب یخ کوچک به خورشت شوک وارد کنید تا خورشت لعابدار شود و روغن آن در روی خورش جمع شود.
- در زمان آغاز طبخ قورمه سبزی حتما آب کافی به خورشت افزوده تا مجبور نشود در میان طباخی آب به خورش اضافه کنید چون از لعابدار شدن خورش جلوگیری میکند و چنانچه مجبور شدید آب بریزید سعی کنید از آب جوش استفاده کنید.
- لوبیای درخور قورمه سبزی، لوبیا قرمز است، اما می توانید از لوبیا چیتی هم استفاده کرد. لوبیا باید دستکم 5 ساعت در آب نم خورده و در این بین یک تا 2 بار آب آن تعویض شود. خیس نخوردن لوبیا افزون بر ایجاد نفخ، سبب می شود خورش بو و مزه لوبیا بدهد.
- یکی از نکات پراهمیت به منظور خوشطعم شدن قورمه سبزی و سیاه شدن آن این است که سبزی را تازه فراهم کرده و خوب سرخ کنید. سبزی قورمه باید در گرما متوسط و روغن زیاد تا حدی سرخ شود که رنگ سبزِ آن تغییر کند و تیره شود.
- لیمو ونمک را در انتها کار وقتی که خورش حاضر می شود به مواد اضافه کنید چون درصورتیکه زود اضافه شود لوبیا و گوشت دیر پخته می شود و خورش غلیظ نمی شود.
- در انتهای طبخ خورشت قورمه سبزی وقتی یقین حاصل کردید که خورش شما آماده شده و سبزی و گوشت آن پخته اما آب زیادی دارد شما می توانید شعله را زیاد کنید و درب قابلمه را بردارید تا آب آن بخار شود و خورشت غلیظ و لعابدار شود.